Mentor adatbázis

Az Európai Szolidaritási Testületről

Az Európai Szolidaritási Testületet (European Solidarity Corps) 2018-ban indította útjára az Európai Bizottság.

A program alapvető célja lehetővé tenni a fiatalok számára, hogy a közösségekben rejlő erő és potenciál felhasználásával adjanak választ társadalmi ügyekre, problémákra, a jelen kihívásaira, valamint közösen alakíthassák a jövőjüket.

Az önkéntességről

A Szolidaritási Testületben minőségi tanúsítvánnyal rendelkező szervezetek vagy intézmények egyéni vagy csoportos önkéntes tevékenységekbe vonhatnak be 18–30 éves magyar vagy külföldi fiatalokat.

Hogyan válassz mentort?

A mentorok az Európai Szolidaritási Testület keretein belül megvalósuló önkéntes projektek kulcsszereplői. Aktív szerepvállalásuk a projektek minőségét erősíti azzal, hogy a részt vevő önkéntes tanulási folyamatát az egész szolgálat alatt figyelemmel követik és támogatják. Tevékenységükkel emellett személyes támogatást is nyújtanak az önkéntes projektben résztvevő fiatalnak.
A mentor bevonása kötelező eleme minden Európai Szolidaritási Testület önkéntes projektnek.

Évek óta szervezünk képzéseket, műhelyeket tapasztalt, aktív mentoroknak és a mentori tevékenység iránt érdeklődőknek egyaránt. Évente több olyan hazai és nemzetközi esemény valósul meg, amely célja a mentorok tudásának, képességinek fejlesztése, illetve tapasztalatcserére való lehetőség biztosítása.


Grafikusan ábrázolt embercsoport egy kupacban állva tart megbeszélést és magyaráz egymásnak

KERESÉS AZ ADATBÁZISBAN

Önkéntesfogadó szervezeteknek: jelen adatbázisban olyan szakembereket találtok, akik megfelelő tudással és tapasztalattal rendelkeznek a mentori szerep betöltéséhez, az önkéntesek támogatásához. Amennyiben mentort kerestek önkéntesetek mellé, nézzetek körbe, és vegyétek fel a kapcsolatot azzal a szakemberrel, akivel szívesen dolgoznátok együtt. 

(Az együttműködés megszervezését és koordinálását nem a Tempus Közalapítvány végzi!)

Leendő mentorok számára

Ha rendelkeztek mentori tapasztalattal és szeretnétek bekerülni az adatbázisba, az alábbi kérdőív kitöltésével tudtok jelentkezni.


Fontos! 
Az alábbi kérdésekre adott válaszok bekerülnek az adatbázisba és nyíltan elérhetők lesznek, hogy ha a jelentkezést elfogadjuk. Ezt szem előtt tartva érdemes válaszolni! 

Egy grafikusan ábrázolt papír űrlapot mutató emberábra mely jelöli hogy itt található a regisztrációhoz szükséges űrlap