Digitalizáció

A digitális eszközök fejlődése és megjelenése a mindennapokban, a közösségi média elterjedése és a fiatalok kiemelt szociális terévé alakulása lehetőségeket és kihívásokat is magával hozott.

Egyre nagyobb szükség van a digitális technológiákban rejlő lehetőségek kiaknázására a tanulás terén, valamint a mindenki számára elérhető digitális készségek fejlesztésére. A digitális oktatási cselekvési terv (2021–2027) stratégiai prioritásaival összhangban az Erasmus+ és az Európai Szolidaritási Testület célja, hogy támogassa ezt a törekvést, és így a tanulókat, az oktatókat, az ifjúságsegítőket, a fiatalokat és a szervezeteket bevonja a digitális átállás folyamatába.

Az uniós programok támogatják azokat a kezdeményezéseket, amelyek fejleszteni célozzák a társadalom különböző rétegeinek és tagjainak (például kevesebb lehetőséggel rendelkező fiatalok, álláskeresők, munkavállalók) digitális készségeit és kompetenciáit. A középpontban az algoritmusokkal teli világunkban való eligazodás segítése, a civil társadalomban és a demokráciában való teljeskörű részvételt lehetővé tevő alapfokú és haladó szintű digitális készségek fejlesztése, valamint a digitális jártasság előmozdítása áll.

Kapcsolódó események

Youth Work Beyond Boundaries – Virtual Reality in Action

Rendezvény dátuma: 1707692400 - 1708124400
Helyszín: The Youth Centre Marttinen, Finnország
Jelentkezési határidő: 1700953200
Digitalizáció

Virtual Reality for Youth Advocacy

Rendezvény dátuma: 1706137200 - 1706655600
Helyszín: Dublin, Írország
Jelentkezési határidő: 1697148000
Digitalizáció

Kapcsolódó kiadványok

Showing Solidarity for...
A SALTO esettanulmányai megmutatják, hogy az ESC projektek hogyan járulnak hozzá a program prioritásainak támogatásához.
Aktív társadalmi részvétel Digitalizáció EU ifjúság Kiadvány Környezettudatosság Társadalmi befogadás
A böngészője elavult!

Frissítse vagy cserélje le a böngészőjét. A böngészőm frissítése

×