Társadalmi befogadás

A sokszínű és befogadó Európa érdekében minden fiatalnak egyenlő hozzáférést kell biztosítani a nemzetközi és interkulturális lehetőségekhez. Ezt hivatott támogatni az Erasmus+ és az Európai Szolidaritási Testület, különös tekintettel a kevesebb lehetőséggel rendelkező fiatalok bevonására.

A kevesebb lehetőséggel rendelkező fiatalok „gazdasági, szociális, kulturális, földrajzi vagy egészségügyi okokból, migrációs háttér, fogyatékosság, tanulmányi nehézségek vagy bármely más ok miatt” kihívásokkal tudnak csatlakozni a fenti programokhoz.

A szervezeteknek projektjeiket befogadóvá kell tenniük. Az egyenlő hozzáférést a Befogadási és sokszínűségi stratégia támogatja, amelynek célja, hogy szélesebb pályázói körhöz jussanak el a lehetőségek, a programok pedig nagyobb arányban érjenek el kevesebb lehetőséggel rendelkező résztvevőket.

Ennek elősegítéséhez létrehoztunk egy támogató programot, amelyben olyan szervezeteket segítünk, akik fogyatékossággal vagy egészségügyi problémával élő fiatalokkal foglalkoznak, és nemzetközi projektekkel erősítenék munkásságukat.

Nemzetközi együttműködéseink

Prioritásaink megvalósulását különböző nemzetközi együttműködések keretében létrehozott tevékenységekkel támogatjuk. Más nemzeti irodákkal és külföldi partnerekkel összefogva olyan eseményeket, programokat, fejlesztéseket valósítunk meg, amelyek hasznosak lehetnek az ifjúsági szektor képviselőinek.

Strategic Partnership on Inclusion

Célja a fogyatékossággal vagy egészségügyi problémákkal élő fiatalok uniós ifjúsági projektekbe való bevonásának támogatása.

Youth@Work

Középpontban az ifjúsági foglalkoztathatóság és a vállalkozói készségek fejlesztésének támogatása.

Mental Health in Youth Work

Fókuszban a mentális egészség, valamint a mentális problémákkal élő fiatalok bevonása az Erasmus+ és az Európai Szolidaritási Testület lehetőségeibe.

Kapcsolódó események

International Tool Fair XVII - ‘Mental Health - Minds in Motion’

Rendezvény dátuma: 1699830000 - 1700175600
Helyszín: Dunboyne Castle in Co. Meath, Írország
Jelentkezési határidő: 1692136800
Társadalmi befogadás

International ESC Training for Quality Label Experts (RESIDENTIAL)

Rendezvény dátuma: 1699311600 - 1699657200
Helyszín: Luxembourg City, Luxembourg
Jelentkezési határidő: 1694124000
Társadalmi befogadás

Kapcsolódó kiadványok

Showing Solidarity for...
A SALTO esettanulmányai megmutatják, hogy az ESC projektek hogyan járulnak hozzá a program prioritásainak támogatásához.
Aktív társadalmi részvétel Digitalizáció EU ifjúság Kiadvány Környezettudatosság Társadalmi befogadás
A társadalmi befogadás gyakorlatai
A SALTO kiadványa ahhoz nyújt segítséget, hogy befogadó nemzetközi ifjúsági munka valósulhasson meg.
Az ifjúsági terület fejlesztése EU ifjúság Kiadvány Társadalmi befogadás
Társadalmi befogadás az Erasmus+ projektek tükrében
Az Erasmus+ program az egyik legfontosabb célkitűzése, hogy a nemzetközi projektekben való részvétel lehetőségét a legszélesebb körben biztosítsa.
Aktív társadalmi részvétel Disszemináció Disszeminációs füzetek Erasmus+ ESC EU ifjúság Felnőtt tanulás Ifjúság Kiadvány Köznevelés Nemformális tanulás tudatosítása és elismertetése Szakképzés Társadalmi befogadás Tudástár pedagógusoknak
A böngészője elavult!

Frissítse vagy cserélje le a böngészőjét. A böngészőm frissítése

×