Társadalmi befogadás

A sokszínű és befogadó Európa érdekében minden fiatalnak egyenlő hozzáférést kell biztosítani a nemzetközi és interkulturális lehetőségekhez. Ezt hivatott támogatni az Erasmus+ és az Európai Szolidaritási Testület, különös tekintettel a kevesebb lehetőséggel rendelkező fiatalok bevonására.

A kevesebb lehetőséggel rendelkező fiatalok „gazdasági, szociális, kulturális, földrajzi vagy egészségügyi okokból, migrációs háttér, fogyatékosság, tanulmányi nehézségek vagy bármely más ok miatt” kihívásokkal tudnak csatlakozni a fenti programokhoz.

A szervezeteknek projektjeiket befogadóvá kell tenniük. Az egyenlő hozzáférést a Befogadási és sokszínűségi stratégia támogatja, amelynek célja, hogy szélesebb pályázói körhöz jussanak el a lehetőségek, a programok pedig nagyobb arányban érjenek el kevesebb lehetőséggel rendelkező résztvevőket.

Ennek elősegítéséhez létrehoztunk egy támogató programot, amelyben olyan szervezeteket segítünk, akik fogyatékossággal vagy egészségügyi problémával élő fiatalokkal foglalkoznak, és nemzetközi projektekkel erősítenék munkásságukat.

Nemzetközi együttműködéseink

Prioritásaink megvalósulását különböző nemzetközi együttműködések keretében létrehozott tevékenységekkel támogatjuk. Más nemzeti irodákkal és külföldi partnerekkel összefogva olyan eseményeket, programokat, fejlesztéseket valósítunk meg, amelyek hasznosak lehetnek az ifjúsági szektor képviselőinek.

Strategic Partnership on Inclusion

Célja a fogyatékossággal vagy egészségügyi problémákkal élő fiatalok uniós ifjúsági projektekbe való bevonásának támogatása.

Youth@Work

Középpontban az ifjúsági foglalkoztathatóság és a vállalkozói készségek fejlesztésének támogatása.

Mental Health in Youth Work

Fókuszban a mentális egészség, valamint a mentális problémákkal élő fiatalok bevonása az Erasmus+ és az Európai Szolidaritási Testület lehetőségeibe.

Kapcsolódó események

Volunteering Teams as a Tool to support Inclusion

Rendezvény dátuma: 1729461600 - 1729807200
Helyszín: Yspertal, Ausztria
Jelentkezési határidő: 1725141600
Társadalmi befogadás

Get into Youth Exchanges for ALL - Tunisia

Rendezvény dátuma: 1727042400 - 1727388000
Helyszín: Tunézia
Jelentkezési határidő: 1717192800
Társadalmi befogadás

Kapcsolódó kiadványok

T-Kit 8: Social Inclusion
Kiadvány olyan ifjúságsegítőknek, akik elkötelezettek a társadalmi befogadásért végzett munka iránt.
EU ifjúság Kiadvány Társadalmi befogadás
Young people, social inclusion and digitalisation. Emerging knowledge for practice and policy
Segíthet-e a digitális forradalom a meglévő egyenlőtlenségek leküzdésében, vagy egyes fiatalok még jobban lemaradnak tőle? Melyek a digitális szférában rejlő egyenlőtlenségek?
Digitalizáció EU ifjúság Kiadvány Társadalmi befogadás
Learning mobility, social inclusion and non-formal education
A kiadvány a tanulási célú mobilitás helyzetét mutatja be a rendkívül összetett és heterogén európai ifjúsági szektorban.
EU ifjúság Kiadvány Nemformális tanulás tudatosítása és elismertetése Társadalmi befogadás