Digitalizáció

A digitális eszközök fejlődése és megjelenése a mindennapokban, a közösségi média elterjedése és a fiatalok kiemelt szociális terévé alakulása lehetőségeket és kihívásokat is magával hozott.

Egyre nagyobb szükség van a digitális technológiákban rejlő lehetőségek kiaknázására a tanulás terén, valamint a mindenki számára elérhető digitális készségek fejlesztésére. A digitális oktatási cselekvési terv (2021–2027) stratégiai prioritásaival összhangban az Erasmus+ és az Európai Szolidaritási Testület célja, hogy támogassa ezt a törekvést, és így a tanulókat, az oktatókat, az ifjúságsegítőket, a fiatalokat és a szervezeteket bevonja a digitális átállás folyamatába.

Az uniós programok támogatják azokat a kezdeményezéseket, amelyek fejleszteni célozzák a társadalom különböző rétegeinek és tagjainak (például kevesebb lehetőséggel rendelkező fiatalok, álláskeresők, munkavállalók) digitális készségeit és kompetenciáit. A középpontban az algoritmusokkal teli világunkban való eligazodás segítése, a civil társadalomban és a demokráciában való teljeskörű részvételt lehetővé tevő alapfokú és haladó szintű digitális készségek fejlesztése, valamint a digitális jártasság előmozdítása áll.

Kapcsolódó események

18th International Tool Fair - Tech-tonic Motions in Learning - ITFXVIII

Rendezvény dátuma: 1730674800 - 1731020400
Helyszín: Izland
Jelentkezési határidő: 1717279200
Digitalizáció

HOP CRASH COURSE for trainers and facilitators of online learning

Rendezvény dátuma: 1718575200 - 1719007200
Helyszín: Kamena Vourla, Görögország
Jelentkezési határidő: 1713045600
Digitalizáció

Kapcsolódó kiadványok

Showing Solidarity for...
A SALTO esettanulmányai megmutatják, hogy az ESC projektek hogyan járulnak hozzá a program prioritásainak támogatásához.
Aktív társadalmi részvétel Digitalizáció EU ifjúság Kiadvány Környezettudatosság Társadalmi befogadás
Young people, social inclusion and digitalisation. Emerging knowledge for practice and policy
Segíthet-e a digitális forradalom a meglévő egyenlőtlenségek leküzdésében, vagy egyes fiatalok még jobban lemaradnak tőle? Melyek a digitális szférában rejlő egyenlőtlenségek?
Digitalizáció EU ifjúság Kiadvány Társadalmi befogadás