Digitalizáció

A digitális eszközök fejlődése és megjelenése a mindennapokban, a közösségi média elterjedése és a fiatalok kiemelt szociális terévé alakulása lehetőségeket és kihívásokat is magával hozott.

Egyre nagyobb szükség van a digitális technológiákban rejlő lehetőségek kiaknázására a tanulás terén, valamint a mindenki számára elérhető digitális készségek fejlesztésére. A digitális oktatási cselekvési terv (2021–2027) stratégiai prioritásaival összhangban az Erasmus+ és az Európai Szolidaritási Testület célja, hogy támogassa ezt a törekvést, és így a tanulókat, az oktatókat, az ifjúságsegítőket, a fiatalokat és a szervezeteket bevonja a digitális átállás folyamatába.

Az uniós programok támogatják azokat a kezdeményezéseket, amelyek fejleszteni célozzák a társadalom különböző rétegeinek és tagjainak (például kevesebb lehetőséggel rendelkező fiatalok, álláskeresők, munkavállalók) digitális készségeit és kompetenciáit. A középpontban az algoritmusokkal teli világunkban való eligazodás segítése, a civil társadalomban és a demokráciában való teljeskörű részvételt lehetővé tevő alapfokú és haladó szintű digitális készségek fejlesztése, valamint a digitális jártasság előmozdítása áll.

Kapcsolódó események

International ESC Training for Quality Label Experts (RESIDENTIAL)

Rendezvény dátuma: 1699311600 - 1699657200
Helyszín: Luxembourg City, Luxembourg
Jelentkezési határidő: 1694124000
Digitalizáció

Street Smart - detached youth work

Rendezvény dátuma: 1693778400 - 1694037600
Helyszín: Dublin, Írország
Jelentkezési határidő: 1687384800
Digitalizáció

Kapcsolódó kiadványok

Showing Solidarity for...
A SALTO esettanulmányai megmutatják, hogy az ESC projektek hogyan járulnak hozzá a program prioritásainak támogatásához.
Aktív társadalmi részvétel Digitalizáció EU ifjúság Kiadvány Környezettudatosság Társadalmi befogadás
A böngészője elavult!

Frissítse vagy cserélje le a böngészőjét. A böngészőm frissítése

×