Társadalmi befogadás

A sokszínű és befogadó Európa érdekében minden fiatalnak egyenlő hozzáférést kell biztosítani a nemzetközi és interkulturális lehetőségekhez. Ezt hivatott támogatni az Erasmus+ és az Európai Szolidaritási Testület, különös tekintettel a kevesebb lehetőséggel rendelkező fiatalok bevonására.

A kevesebb lehetőséggel rendelkező fiatalok „gazdasági, szociális, kulturális, földrajzi vagy egészségügyi okokból, migrációs háttér, fogyatékosság, tanulmányi nehézségek vagy bármely más ok miatt” kihívásokkal tudnak csatlakozni a fenti programokhoz.

A szervezeteknek projektjeiket befogadóvá kell tenniük. Az egyenlő hozzáférést a Befogadási és sokszínűségi stratégia támogatja, amelynek célja, hogy szélesebb pályázói körhöz jussanak el a lehetőségek, a programok pedig nagyobb arányban érjenek el kevesebb lehetőséggel rendelkező résztvevőket.

Ennek elősegítéséhez létrehoztunk egy támogató programot, amelyben olyan szervezeteket segítünk, akik fogyatékossággal vagy egészségügyi problémával élő fiatalokkal foglalkoznak, és nemzetközi projektekkel erősítenék munkásságukat.

Nemzetközi együttműködéseink

Prioritásaink megvalósulását különböző nemzetközi együttműködések keretében létrehozott tevékenységekkel támogatjuk. Más nemzeti irodákkal és külföldi partnerekkel összefogva olyan eseményeket, programokat, fejlesztéseket valósítunk meg, amelyek hasznosak lehetnek az ifjúsági szektor képviselőinek.

Strategic Partnership on Inclusion

Célja a fogyatékossággal vagy egészségügyi problémákkal élő fiatalok uniós ifjúsági projektekbe való bevonásának támogatása.

Youth@Work

Középpontban az ifjúsági foglalkoztathatóság és a vállalkozói készségek fejlesztésének támogatása.

Mental Health in Youth Work

Fókuszban a mentális egészség, valamint a mentális problémákkal élő fiatalok bevonása az Erasmus+ és az Európai Szolidaritási Testület lehetőségeibe.

Kapcsolódó események

Youthworker Skill Workshop (YSW) ‘Wellbeing’

Rendezvény dátuma: 1712786400 - 1713045600
Helyszín: Echternach, Luxembourg
Jelentkezési határidő: 1708297200
Társadalmi befogadás

Sexual Health, Sexual Identity and Positive Relationships

Rendezvény dátuma: 1709420400 - 1709679600
Helyszín: Dublin, Írország
Jelentkezési határidő: 1704409200
Társadalmi befogadás

Kapcsolódó kiadványok

Volunteering teams in the European Solidarity Corps - The inclusive potential in practice
Kézikönyv és inspirációs gyűjtemény inkluzív csoportos önkéntes projektek megvalósításához az Európai Szolidaritási Testület támogatásával.
EU ifjúság Kiadvány Társadalmi befogadás
Showing Solidarity for...
A SALTO esettanulmányai megmutatják, hogy az ESC projektek hogyan járulnak hozzá a program prioritásainak támogatásához.
Aktív társadalmi részvétel Digitalizáció EU ifjúság Kiadvány Környezettudatosság Társadalmi befogadás
A társadalmi befogadás gyakorlatai
A SALTO kiadványa ahhoz nyújt segítséget, hogy befogadó nemzetközi ifjúsági munka valósulhasson meg.
Az ifjúsági terület fejlesztése EU ifjúság Kiadvány Társadalmi befogadás
A böngészője elavult!

Frissítse vagy cserélje le a böngészőjét. A böngészőm frissítése

×