Education and Training of Youth Workers

Education and Training of Youth Workers nemzetközi együttműködésünk középpontjában az ifjúsági munkában dolgozó szakemberek oktatása és képzése áll. Célja hozzájárulni az ifjúsági munka elismertségének növeléséhez és az ifjúsági szektor tanulási eredményeinek elismertetéséhez akár az oktatás-képzés területének bevonásával.

Az együttműködés partnerei különböző munkacsomagokkal dolgoznak, amelyek közül mi Az ifjúsági munka formális oktatása és szakmai fejlődésútja elnevezésűbe kapcsolódtunk be. Ebbe a formális oktatáson kívül a nemformális, az informális és a felnőtt tanulás területén kínált képzések is beletartoznak.

Milyen lehetőségekhez kapcsolódhattok?

Kiknek szól ez az együttműködés?

A kitűzött célok elérése érdekében hosszú távon olyan tevékenységek megvalósítását tervezzük, amelyekbe az ifjúsági szakemberek, az egyetemek, a képzési helyek, és az ifjúsági közösségszervezés szakirányon tanuló hallgatók is becsatlakozhatnak majd. 

Az együttműködés és az ifjúsági terület fejlesztése

Célunk az ifjúsági területen dolgozók hazai szakmai fejlődési útjainak azonosítása, valamint azok összekapcsolása a különböző európai perspektívákkal (pl. az európai mobilitás szerepe az ifjúsági munkában, az Európai Ifjúsági Stratégia, European Youth Work Agenda).

Ennek keretében nemcsak az európai szemlélethez kapcsolódás, hanem egyéb folyamatok is elképzelhetőek a gyakorló szakemberekkel való együttműködés keretében. Arra keresünk válaszokat, hogy hogyan tudnánk jobban támogatni az ifjúsági munkát tanuló fiatalokat, és hogyan lehetne összekapcsolni a tanulmányaikat és szakmai fejlődésüket az európai ifjúsági munka lehetőségeivel, beleértve az Erasmus+ program ifjúsági területét és az Európai Szolidaritási Testületet.

További információk

A koordinációt a német nemzeti iroda (JUGEND für Europa) és a SALTO Training and Cooperation Resource Centre végzi, mellettük az alábbi nemzeti irodák kapcsolódnak be a projektbe: észt, lett, magyar, olasz, belga-flamand nemzeti iroda.
Az együttműködés 2021-2024 között valósul meg.

Aktív társadalmi részvétel illusztrációja sematikus emberábrákkal akik kertészkednek kutyát sétáltatnak dobozt pakolnak

Kapcsolat

Tempus Közalapítvány
Sónyák-Nikovics Andrea: andrea.sonyak@tpf.hu
Pável Luca: luca.pavel@tpf.hu