Környezettudatosság

Az EU ifjúsági programjainak kiemelt prioritása hozzájárulni az európai zöld megállapodás és a 11 ifjúsági cél törekvéseihez, és rendszer-, valamint egyéni, kisközösségi szinten is terjeszteni a környezettudatosságot.

A programok prioritásként kezelik a környezettudatossággal kapcsolatos kompetenciák fejlesztését, a fiatalok, ifjúságsegítők, szakemberek bevonását a környezeti fenntarthatósággal kapcsolatos innovatív módszerek kidolgozásába, kezdeményezések megvalósításába. Emellett a nemzetközi mobilitások támogatásában kiemelt szerepet kap azok fenntarthatóbbá tétele például a környezettudatos közlekedés elősegítése révén.

Az ifjúsági projektekben részt vevő szervezeteket arra ösztönzzük, hogy a „zöld” gyakorlatokat beépítsék valamennyi projektjükbe, és a projektek során megvitassák a környezettudatosság szempontjából fontos kérdéseket. A projektek révén a szervezetek helyi intézkedéseket javasolhatnak és környezettudatos gyakorlatokat dolgozhatnak ki tevékenységeik fenntarthatóbbá tétele és mindannyiunk közös jövője érdekében.

Nemzetközi együttműködéseink

Prioritásaink megvalósulását különböző nemzetközi együttműködések keretében létrehozott tevékenységekkel támogatjuk. Más nemzeti irodákkal és külföldi partnerekkel összefogva olyan eseményeket, programokat, fejlesztéseket valósítunk meg, amelyek hasznosak lehetnek az ifjúsági szektor képviselőinek.

Erasmus Goes Greener

Eseménysorozat a környezetvédelem jegyében. Célja a „zöld” gyakorlatok népszerűsítése ifjúsági területen.

EU_ifjusag_Környezettudatosság_kép

Kapcsolódó események

Green Project Lab for Young People

Rendezvény dátuma: 1702594800 - 1702767600
Helyszín: online, Németország
Jelentkezési határidő: 1699138800
Környezettudatosság

CANCELLED - Towards Collaborative Practice - eco-sustainable dimension of social innovation

Rendezvény dátuma: 1699830000 - 1700175600
Helyszín: Tel Aviv, Izrael
Jelentkezési határidő: 1694556000
Környezettudatosság

Kapcsolódó kiadványok

Showing Solidarity for...
A SALTO esettanulmányai megmutatják, hogy az ESC projektek hogyan járulnak hozzá a program prioritásainak támogatásához.
Aktív társadalmi részvétel Digitalizáció EU ifjúság Kiadvány Környezettudatosság Társadalmi befogadás
Fenntarthatóság és ifjúsági munka
Ez a kiadvány ifjúsági szakemberek és oktatók számára készült, hogy a fenntarthatóság témáját informális keretek között ismerhessék és ismertessék meg
Az ifjúsági terület fejlesztése EU ifjúság Kiadvány Környezettudatosság Nemformális tanulás tudatosítása és elismertetése
Sustainable Event Guidelines
Útmutató ifjúsági projektek fenntartható tervezéséhez és lebonyolításához.
EU ifjúság Kiadvány Környezettudatosság
A böngészője elavult!

Frissítse vagy cserélje le a böngészőjét. A böngészőm frissítése

×