Europe Goes Local

A Europe Goes Local (EGL) projekt célja a helyi/települési ifjúsági munka támogatása nemzetközi tapasztalatcserék, partnerségek által, valamint a szektorközi együttműködések serkentése és módszertani eszközök gyűjtése, kialakítása.

Milyen lehetőségekhez kapcsolódhattok?

Kiknek lehet érdekes?

Az EGL lehetőséget biztosít ifjúsági szakemberek, kutatók, ifjúságsegítők, települési szinten ifjúságügyekkel foglalkozók számára nemzetközi találkozókon, szakmai tanulmányutakon, hálózatépítő konferenciákon való részvételre.

Hogyan kapcsolódhattok a projekthez?

Az együttműködés keretében az ifjúságszakma szereplői által felhalmozott ismereteket, tudást, tapasztalatokat, gyakorlatokat gyűjtjük össze, rendszerezzük és osztjuk meg tanulmányutak, fórumok, valamint hazai és nemzetközi képzések keretében. Különösen nagy hangsúlyt kap az olyan együttműködések ösztönzése, amelyek során az ifjúságügyhöz kapcsolódó helyi kezdeményezések kulcsszereplői (pl.: önkormányzat, civil szervezetek és kezdeményezések, iskolák, egyéb intézmények, vállalkozók stb.) kapcsolódhatnak egymáshoz. Mindezek hosszútávon hozzájárulnak az ifjúsági munka egységes keretrendszerének megteremtéséhez és a szakma elismertetéséhez is.

Ha önkormányzati munkatársként szeretnétek ifjúságügyi cselekvési tervet kialakítani, de ehhez segítségre van szükségetek, csatlakozhattok önkormányzatoknak meghirdetett támogató programunkhoz.

TIPP! Települési ifjúságsegítőként, ifjúsági referensként nem szeretnétek lemaradni ezekről a lehetőségekről? Iratkozzatok fel Együtt a fiatalokkal! információs levelünkre!

Az EGL az ifjúsági terület fejlesztése és az aktív társadalmi részvétel erősítése tükrében

A Europe Goes Local nemformális tanulási módszerekkel támogatja a fiatalok helyi társadalmi ügyekben való részvételének megerősítését. Emellett központi szerepet kap az ifjúsági terület és ezen belül a helyi ifjúsági munka minőségi fejlesztése is. Az együttműködés az ezeken a területeken tevékenykedő, fiatalokkal foglalkozó szakemberek, önkéntesek, lelkes amatőrök, ifjúsági és szervezeti vezetők kompetenciafejlesztését és kapacitásbővítését támogatja.

Az együttműködés eredményei

A partnerség keretében jött létre a Helyi Ifjúsági Munka Európai Chartája, amelynek célja, hogy hozzájáruljon a helyi szintű ifjúsági munka továbbfejlesztéséhez. A charta az ifjúsági munka alapelveit rögzíti. Emellett módszertani eszközként, ellenőrzőlistaként is működhet az ifjúsági munka települési szintű fejlesztési terveinek kidolgozásához.

A Changemakers Kit online módszertani gyűjtemény a helyi ifjúsági munka területeinek fejlesztéséhez, a charta fejezeteihez igazodva.

További információk

Hasznos linkek

A nagyszabású projektben 21 Erasmus+ nemzeti iroda, köztük a Tempus Közalapítvány és partnerei, az Európai Ifjúsági Fórum, az Európa Tanács és az Európai Bizottság közötti Ifjúsági Együttműködés (Youth Partnership), az InterCity Youth Network, a POYWE Network működnek együtt.

Aktív társadalmi részvétel illusztrációja sematikus emberábrákkal akik kertészkednek kutyát sétáltatnak dobozt pakolnak

Kapcsolat

Tempus Közalapítvány

Illés Gergő: gergo.illes@tpf.hu

Európai koordináció

JINT honlap