Műhelymunka mentori tevékenység támogatásához

Kezdés: 2023-04-26 10:00:00
Befejezés: 2023-04-28 16:00:00

A Tempus Közalapítvány lehetőséget biztosít az Európai Szolidaritási Testület önkéntes projektjeiben aktív mentoroknak és koordinátoroknak, hogy találkozzanak, kapcsolódjanak és tanuljanak a mentori tevékenységük fejlesztése céljából.


A műhelymunka három napja során a résztvevők lehetőséget kapnak, hogy fejlesszék tudásukat a mentori tevékenységhez kapcsolódóan, megismerjék egymás tapasztalatait és feltehessék kérdéseiket a nemzeti irodának.

A műhely és a kapcsolódó támogató folyamat célja olyan gyakorlati tudás átadása, illetve tapasztalatcsere-lehetőség biztosítása, amely segíthet az önkéntesekkel való közös munka során.

A mentorok az Európai Szolidaritási Testület keretein belül megvalósuló önkéntes projektek kulcsszereplői. Aktív szerepvállalásuk a projektek minőségét erősíti azzal, hogy a résztvevő tanulási folyamatát az egész szolgálat alatt figyelemmel követik és támogatják.

A műhely során érintett témák:

  • a mentorok és a koordinátorok szerepeinek, módszereinek, határainak áttekintése, újragondolása;
  • az önkéntesek mentális egészségének támogatásának mikéntje és fókuszai az Európai Szolidaritási Testület programban;
  • az Európai Szolidaritási Testület program önkéntes tevékenységeiben végzett mentori munka társadalmi, generációs és szervezeti átalakulásokhoz való igazítása, kapcsolódó kihívások;
  • a koordinátori és a mentori szerephez kapcsolódó egyéni elakadások és motivációk;
  • a mentorok és a koordinátorok erőforrásainak és a fiatalokkal való tevékenység értékeinek tudatosítása.

A műhelymunka facilitátorai: Kármán Erika és Vásárhelyi Kriszta.

Résztvevői kör: Magyarországon az Európai Szolidaritási Testület keretei között megvalósuló önkéntes projektek mentorai és koordinátorai.

A részvétel ingyenes.

Jelentkezési határidő: 2023. március 31., péntek


Kérünk, hogy amennyiben szeretnél részt venni a műhely munkán, akkor minél pontosabban töltsd ki a jelentkezési lapot, és vedd figyelembe, hogy a képzés létszáma limitált (maximum 12 fő) és adott résztvevői kört céloz meg. A nemzeti iroda munkatársai bírálják el a beérkezett jelentkezéseket, és jeleznek vissza részvételi szándékod kapcsán.

Kérünk, azt is vedd figyelembe, hogy az eseményre való jelentkezéssel vállalod a teljes folyamatban való részvételt.

Kapcsolódó online alkalmak

Az elmúlt években felmerült igényre reagálva szeretnénk lehetőséget nyújtani ahhoz, hogy az önkénteseket támogató mentorok és koordinátorok rendszeresen tudjanak találkozni, és kérdéseik, elakadásaik és sikereik mentén tapasztalatot cserélni.

A műhelymunkához kapcsolódóan szervezünk majd havi rendszerességű online alkalmakat, ahova mentorok és koordinátorok (nem csak a műhely résztvevői) tudják behozni az aktuális problémaköreiket, eseteiket, kérdéseiket és elakadásaikat. Emellett jó példák, jó gyakorlatok megosztására is szeretnénk lehetőséget teremteni.

Az online alkalmak 2023 májusában indulnak. A részvétel ingyenes és nyitott minden aktív mentor és koordinátor számára. Időpontok és témák a honlapunkon, valamint az ITT elérhető csoportban lesznek elérhetőek 2023. áprilistól.

További kérdés esetén Kiss Andreát keresd: andrea.kiss@tpf.hu

A böngészője elavult!

Frissítse vagy cserélje le a böngészőjét. A böngészőm frissítése

×