Megjelent a Befogadás és sokszínűség stratégia kiadvány!

Az esélyegyenlőség biztosítása, a társadalmi befogadás erősítése, a kontinens kulturális és nyelvi sokszínűségének megismertetése az Erasmus+ 2021-2027 programszakaszban.

Jelen stratégia célja, hogy segítsen azoknak az akadályoknak a leküzdésében, amelyekkel a különböző célcsoportok a programokba történő bevonásuk során szembesülhetnek. 

Ennek érdekében kérdőíves kutatással kerestük meg a Programban résztvevőket vagy az utána érdeklődőket, illetve az egyes oktatási szektorok szakterületi szakértőit. A stratégia alkotása során a helyzetelemzés részeként feltérképeztük az egyéb, hazai szinten elérhető lehetőségeket. 
A kutatásra érkezett válaszok alapján a szakértők javaslataival, iránymutatásaival kiegészítve cselekvési tervet készítettünk, amely rövidebb és hosszabb távú célokat fogalmaz meg a programok egészére és az egyes szektorokra vonatkozóan is. 

A Befogadás és sokszínűség stratégia megalkotása során kiemelten fontos, hogy a meghatározott lépések és irányelvek illeszkedjenek a különböző szektorok magyarországi jogszabályi, stratégiai hátteréhez, valamint azokhoz a kihívásokhoz, amelyek hazai szinten az egyes célcsoportok esetében hatványozottabban megjelenhetnek. A Stratégia alapelveit, irányait és a megfogalmazott lépéseket tehát a magyarországi stratégiákkal és társadalmi kérdésekkel összhangban szükséges megalkotni. 

Lapozza át kiadványunkat online vagy töltse le PDF-ben!


A böngészője elavult!

Frissítse vagy cserélje le a böngészőjét. A böngészőm frissítése

×