Szakmai Támogatás

Több hazai eseményt szervezünk, támogató folyamatot koordinálunk, illetve adatbázisokat tartunk fenn azzal a céllal, hogy támogatást nyújtsunk az Erasmus+ ifjúsági területén vagy Európai Szolidaritási Testület kereteiben pályázó, projektet megvalósító szervezeteknek és fiataloknak. Ezek az események, kezdeményezések a projektek különböző szereplőinek szólnak, és nekik kínálnak tanulási és fejlődési lehetőséget. Emellett az alábbi adatbázisok lehetővé teszik, hogy az ifjúsági szervezetek és csoportok, valamint a szektorban aktív szakemberek egymásra találjanak és különböző együttműködésekbe kezdjenek.

Támogató programjaink

Támogató programjaink olyan szervezeteknek, intézményeknek vagy fiatalok csoportjának nyújtanak segítséget, akik az ifjúsági szektorban pályáznának, de elakadtak ebben a folyamatban. A támogatás során egy szakember nyújt személyre és célcsoportra szabott segítséget a majdani projektmegvalósítóknak.

Önkormányzatoknak

Ifjúságügyi cselekvési terv kidolgozásához és az önkormányzati munkatársak kompetenciafejlesztéséhez nyújtunk szakmai támogatást.

Inkluzív projektek tervezéséhez

Kiemelt támogatás kevesebb lehetőséggel rendelkező fiatalokkal foglalkozó szervezetek számára.

Önkéntesek fogadásához

Önkéntest szeretnétek fogadni a Szolidaritási Testülettel, de kell még egy kis segítség? Jelentkezzetek a támogató programra!

Szolidaritási projektek kialakításához

18-30 éves fiatalok helyi, közösségjavító terveinek megvalósításához.

Partnerségi projektek megvalósításához

Az Erasmus+ együttműködési célú partnerségek (KA2) pályázati kategóriájában pályázni kívánóknak nyújtunk szakmai támogatást.

Szakmai támogatás grafikája ahol 2 csak a mellkasuktól látszódó ember beszélget és cserél véleményt egymással

Ötletből változás workshop

Grafika egy ovális asztalt körül ülő dolgozó tárgyaló csoportról felülnézetből

Ingyenes, egynapos workshopunk fiataloknak segít közösségi kezdeményezésük elindításában.

Az Ötletből változás során az Európai Uniós támogatásokkal foglalkozó Tempus Közalapítvány munkatársai nemformális módszerekkel segítik a fiatalokat ötleteik pontosabb megfogalmazásában, a megvalósítás elindításában és a támogatási lehetőségként szolgáló szolidaritási projektek keretrendszerének megismerésében. 

A workshopot előre egyeztetett helyszínen és időpontban tartjuk meg azoknak a fiataloknak, akik szívesen valósítanának meg közösségjavító kezdeményezéseket.

Adatbázisok

Coach adatbázis

A coach adatbázisban olyan szakemberek listáját, bemutatkozását és elérhetőségét találjátok, akik megfelelő tudással és tapasztalattal rendelkeznek a coach (segítő) szerep betöltéséhez. Ha szolidaritási projekt megvalósításában gondolkodtok, de nincs olyan szakember a környezetetekben, akit coach-ként be tudnátok vonni, akkor keressetek bátran az adatbázisunkban!

Mentor adatbázis

Jelen adatbázisban olyan szakembereket találtok, akik megfelelő tudással és tapasztalattal rendelkeznek ahhoz, hogy mentori szerepet töltsenek be az Európai Szolidaritási Testület támogatásával megvalósuló önkéntes tevékenységekben. Ha szervezetetek mentort keres, bátran nézzetek körbe az adatbázisunkban, és vegyétek fel a kapcsolatot azzal a szakemberrel, akivel szívesen együtt dolgoznátok!

Képzői adatbázis

Folyamatosan lehet jelentkezni azon ifjúsági területen és a nemformális tanulási módszerekben jártas képzők/facilitátorok adatbázisába, akik értesítést kapnak a Tempus Közalapítvány hazai és nemzetközi tréneri lehetőségeiről.

Egész évben valósulnak meg olyan hazai és nemzetközi események, amelyek hozzájárulnak az Erasmus+ program és az Európai Szolidaritási Testület támogatásával végbemenő kezdeményezések, és így közvetve a fiatalok, illetve az ifjúsági szektor fejlődéséhez. Ezek az események sokféle lehetőséget foglalnak magukba: nemzetközi és hazai képzéseket, találkozókat, pályázatíró műhelyeket, projektek megvalósítását támogató műhelymunkákat stb..

A befogadó szervezetekről

Szolidaritási projektet szeretnétek megvalósítani? Esetleg fiatalok csoportját szervezetként támogatnátok ebben a folyamatban? Tudjátok meg, szolidaritási projektek megvalósítása közben mi a szerepe befogadó szervezeteknek és milyen módokon támogathatják a fiatalokat!

A Befogadó szervezeteket illusztráló kép 2 csak a mellkasuktól látszódó ember beszélget és cserél véleményt egymással